LiDraNo u Vinkovcima

U Vinkovcima je od 22. do 26. travnja održana Državna smotra Lidrano za učenike osnovnih i srednjih škola. Na smotri je sudjelovalo oko 800 učenika i mentora koje su Vinkovci srdačno dočekali. Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju imala je predstavnike u dvjema kategorijama. U kategoriji Školski listovi naš je Gvak predstavila učenica Ivona Štefica pod mentorstvom nastavnice Ksenije Palamete, a u pratnji nastavnice Marije Vuletić. Naš je časopis povjerenstvo definiralo kao kulturno dobro te je izdvojen kao primjer kako treba izgledati školski list. Na časopisu su do veljače vrijedno radili članovi novinarske skupine pod vodstvom nastavnice Bojane Pralice. Članovi novinarske skupine napravili su i videonajavu za novi broj, a ovdje pogledajte pobjednički Gvak! – PREUZMI GVAK

U kategoriji Radijsko stvaralaštvo svoju radijsku emisiju Mrtvo slovo na papiru predstavili su učenici Selena Petrinjac i Marko Bilić, čija je mentorica nastavnica Mateja Vignjević. Naša je emisija proglašena „najboljom od najboljih” te je emitirana na svečanosti zatvaranja Lidrana u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima. Emisiju možete poslušati ovdje:

Velik uspjeh na Lidranu obilježili smo i u našoj školi pa u galeriji, uz fotografije iz Vinkovaca, možete vidjeti i fotografije iz škole, a naši su lidranovci napravili i reportažu o dojmovima s Lidrana koju možete poslušati ovdje:

Galerija fotografija: