Obrazovanje odraslih

Pored redovnog četverogodišnjeg i trogodišnjeg obrazovanja učenika, Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju obrazuje i polaznike uz rad – obrazovanje odraslih.

Informacije na tel.  01 2371-070 (205) , 01 2370-942,

email: obrazovanje-odraslih@skola-gdmp.hr

Važne informacije:

Grafički tehničar pripreme:

Grafički tehničar pripreme sudjeluje u obradi teksta i slike pri oblikovanju tiskanica kao što su knjige, časopisi, pozivnice, diplome, razne tablice i slično; priprema tiskovne forme za pojedine tehnike tiska, pomoću računala, skenera, pisača i druge opreme.

Grafički tehničar tiska:

Grafički tehničar tiska će u više primjeraka otisnuti pojedine tiskanice, koristeći se pritom, ovisno o tehnici tiska, različitim strojevima kao što su sitotisak, offset, bakrotisak, knjigotisak, tampontisak, fleksotisak, digitalni tisak i dr.

Grafički tehničar dorade:

Grafički tehničar dorade će otisnute tiskanice ili knjižne arke povezati u gotov proizvod. Izrađuje albume, registratore i drugu papirnu konfekciju te ambalažu u odjelima knjigovežnice i kartonaže. Radi ručno ili na strojevima kao što su savijačica, klamerica, šivalica, brzorezač, krugorezač i dr.

WEB dizajner:

WEB dizajner globalnom će tržištu rada ponuditi svoje usluge izrade web stranica za najrazličitije ljudske djelatnosti. Mora steći likovna i programerska znanja te ih znati praktično primijeniti. Polaznik mora biti spreman na cjeloživotno obrazovanje i prihvaćanje novih tehnologija.

Medijski tehničar:

Medijski tehničar djeluje na području audio-vizualne tehnologije i proizvodnje medijskih sadržaja.
U radu upotrebljava suvremenu računalnu opremu i programske alate pomoću kojih oblikuje sliku i zvuk. Sudjeluje pri postavljanju rasvjete, snima i montira jednostavne audio-video sadržaje, reproducira audio-vizualne zapise, te ih priprema za objavu na različitim medijskim platformama.