Školski muzej

22. svibnja 2015. svečano je otvoren Muzej Grafičke škole u Zagrebu

Prostor bivše knjižnice je uređivan četiri godine kako bi se stvorio jedinstveni prostor koji priča priču o povijesti škole i razvoju grafičke struke.

Sakupljanjem i postavljanjem strojeva i uređaja, koji su do prije nekoliko godina bili sastavni dio radionica škole i služili za edukaciju generacija naših učenika, sačuvali smo iste od propadanja i zaborava.

U dvije vitrine izložili smo neke od radova iz dalje i bliže povijesti škole kao i fotografije iz nekih ranijih vremena.

Nadamo se da će ovaj prostor biti izvor spoznaje o jednom povijesnom razdoblju i za nove generacije učenika koji ce polažiti našu školu ali i za sve namjernike koji će posjetiti našu školu.

Ploča Grafičke škole dobila je počasno mjesto u školskom muzeju

Kao što možete vidjeti Grafička škola u Zagrebu promijenila je ime u Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju. Ova promjena bila je nužnost radi boljeg prepoznavanja škole na tržištu obrazovanja.

Ovim potezom opraštamo se s jednim imenom uz koje su školovane i odrastale generacije učenika i kolega profesora. Mi koji smo za ovu školu vezani dugi niz godina opraštamo se s starim imenom s nostalgijom i prisjećanjem na neka minula vremena, iz kojih želimo pamtiti samo lijepe trenutke.

Tradicija kao takova je nešto vrijedno, ima svoju težinu i pokazuje neki povijesni slijed događanja vezan za neku ustanovu, te njezinu ukorijenjenost na nekom prostoru.

Naša prva web stranica 2010. – 2017.