Kako škola može pomoći u izgradnji uključivog društva

25.9.2019. u Centru za mlade  „Bunker“, Samobor održan je stručni skup Udruge „Adopta“  pod nazivom „ Kako škola može pomoći u izgradnji uključivog društva“. Učenici Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju predstavili su svoje radove nastale u okviru projekta „Šarena škola“ kojeg su u našoj školi provodile Diana Šinjori i Helena Gjurić, stručne suradnice.

Učenički radovi su nastali pod mentorstvom:

– profesorice Ane Jović – vizualizacija pikotgrama i slogana te izrada drugih grafički oblikovanih materijala (posjetnice, bedževi i animacija), sudjelovali učenici 4.e i 4. c razreda, školske godine 2018./2019.

– profesorice Ksenije Palameta Radković – „Živi plakati“ – likovno grafičko oblikovanje angažiranih promotivnih i afirmativnih vizualizacija te izrada plakata koji su kasnije poslužili kao predložak i za izradu promotivnih bedževa.  Prezentacija i sudjelovanje radova učenika 3. b razreda

– profesorice Mateje Vignjević – osmislila, organizirala i prezentirala s učenicima 3. c razreda forum kazalište, „kazalište potlačenih“, gdje su učenici 3.razreda u formi teatra verbalizirali, branili ili napadali tematski određene stavove vezane za inkluziju u njihovoj vršnjčkoj zajednici

– Damir Lukica, tehnička podrška i pomoć oko realizacije i produkcije svih grafički oblikovanih materijala

– Profesor Krešimir Radiček – podrška oko realizacije prezentacije i snimljenog filma

– Koordinatorica aktivnosti Nives Butorajac, socijalna pedagoginja

5. Konferencija o posvojenju s međunarodnim sudjelovanjem

Pozvani smo i na nastavak suradnje kroz aktivno sudjelovanje na Adoptinoj 5. konferenciji s međunarodnim sudjelovanjem o posvojenju, koja se održala 25. i 26.10. u Zagrebu, u hotelu Panorama.

Naši učenici su prisustvovali uvodnom panelu i predavanjima gdje su osobe iz različitih perspektiva, pozicija i dobi iznosili svoja iskustva s posvojejem, udomiteljstvom i skrbi u Republici Hrvatskoj, a  u pauzama konferencije prezentirali su svoje radove i izrađivali bedževe sa snažim porukama tolerancije, prihvaćanja, različitog poimanja obitelji i posvojenja. Odaziv uzvanika je bio iznimno dobar, čekali su strpljivo na svoj primjerak bedža ugodno iznenađeni snagom poruka.

Učenike pripremili i vodili profesorica Ksenija Palameta Radković, Ana Jović i Nives Butorajac, socijalna pedagoginja.