Priprema, poezija, sad!

Kako izgleda stvaralački proces pisanja poezije, otkrile su nam na panel-diskusiji Melani Mihalić, jedna od pobjednica ovogodišnje Po(e)zitive i učenica 4.C razreda naše škole, i Nikolina Hrubik, bivša učenica naše škole koja iza sebe već ima izdane tri pjesničke zbirke, možda poznatija po Instagram profilu @zalutalipjesnik na kojem dijeli svoje pjesme. Diskusiju koja se odvijala 20. svibnja u našoj školi moderirale su učenice 1. B razreda Gita Vrbić i Nola Ringel, koje su se u toj ulozi izvrsno snašle, a u nju su se svojim pitanjima uključili i učenici i nastavnici škole.

Mlade pjesnikinje – Nikolina i Melani, otkrile su okupljenima kako izgleda proces nastanka pjesme, gdje pronalaze inspiraciju, a učenike je zanimalo i kakav je osjećaj pokazati svoju pjesmu nekome, boje li se kritika, kako prevladavaju stvaralačku krizu i o kojim temama nikada ne bi pisale.

Obje su pjesnikinje istaknule važnost poezije i njezine prisutnosti u javnom prostoru te na tom tragu s nama podijelile neke od svojih pjesama.

Jeste li spremni za poeziju? Priprema, poezija, sad! Hvala Lei Hrandek iz 1.B na fotografijama.