Dan škole – Posjet Muzeju grada Zagreba

Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju obilježila je Dan škole  terenskom nastavom. Učenici 3. b razreda odlučili su taj dan iskoristiti za posjet Muzeju grada Zagreba.

Prisjetili smo se nekih povijesnih događaja, susreli s raznim arheološkim iskopinama i proučavali tekst Zlatne bule. Posebno nas je obradovalo kada na popisu gradskih vještica nismo pročitali niti jedno poznato ime, iako smo to pomalo priželjkivali.

U pratnji razrednice Mateje Vignjević, profesora Marija Severa i Nikoline Mihaljević razgledali smo animacijsku sobu i stari stol za animiranje, a Vukotićev Oscar nas je odveo u daleku 1962. godinu i podsjetio na Surogata, ali i na Baltazara te ostale animirane likove koji su više prisutni u sjećanju naših nastavnika i roditelja nego u našem. Komentirali smo dizajn raznih izloženih proizvoda i plakata te ih uspoređivali s današnjim vizualnim identitetima.        

Po izlasku iz muzeja neki su odlučili izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi jer je u tijeku bila akcija mjerenja u dvorištu muzeja. Svi su dobro i zdravo pa to isto želimo i našoj školi povodom Dana škole.

Selena Petrinjac,3.b