Naši učenici osvojili 1. mjesto na WorldSkills Croatia 2023. !

Od 10. do 12. svibnja 2023. godine Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizirala je najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe, Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023.

Tijekom tri dana 405 učenika strukovnih škola, u pratnji 400 nastavnika i mentora natjecalo se u 46 disciplina u velikom sajamskom prostoru koje je simuliralo radno okruženje. Cilj natjecanja je predstavljanje talenata i vještina učenika, kvalitete rada njihovih nastavnika, izvrsnost strukovnih škola te se time želi podići vidljivost i istaknuti važnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

I ove godine naša škola imala je svoje predstavnike u sektoru Grafička tehnologija i audio vizualne tehnologije. U dijelu audio vizualne tehnologije predstavljali su nas učenici 3.C razreda Sara Herić Matijević – smjer medijski tehničar i Bartol Jukica – smjer web dizajner i zajedno u jakoj konkurenciji osvojili 1. mjesto.

Mentor: Silvio Jesenković