Blagoslovljeni murali koji krase vjeronaučnu učionicu

U utorak, 10. siječnja 2023.a.d. u našoj su školi blagoslovljeni murali koji krase vjeronaučnu učionicu. Murale je blagoslovio dominikanac, fra Nikola Leopold Noso. Marom i trudom učenika i pod mentorstvom profesora dizajna i likovne kulture Dinka Bivola i vjeroučitelja Damira Jurinčića, te uz svesrdnu pomoć gospodina ravnatelja Dubravka Deželića, murali će biti trajni ukras neše škole.

Na jednom zidu prikazani su hrvatski zaštitnici, sv. Josip; sv. Nikola Tavelić, prvi hrvatski proglašeni svetac i bl. Alojzije Stepinac, svijetli lik hrvatske Crkve i naroda, kako ga je apostrofirao sv. Ivan Pavao drugi. Na drugom zidu je triptih: Navještenje Blaženoj Djevici Mariji da će roditi Isusa; odlazak u Betlehem Marije i Josipa i Isusovo rođenje u betlehemskoj štalici.

Učenici zaslužnici za ove lijepe murale su Nika Jurić, koja je skicu i nacrtala, Bruno Hrnkaš, Vita Grebenar, Amina Gromila, Dora Dugac, Lucija Lidmila i Nicole Kovačić, sve učenici trećih razreda. Svečanosti blagoslova prisustvovali su i djelatnici i učenici naše škole.