Daske koje život znače: Škrtac u Kerempuhu

On gaji osjećaje samo za svoje blago, nikome nije privržen, sve oko sebe primjećuje kao izvor potencijalne zarade, ali ne zna koliko smo mi zbog njega i njegovih odluka bili na dobitku toga utorka, 11. listopada 2022. godine u Satiričkom kazalištu Kerempuh.

Harpagon , glavni lik „Škrca” J.B.Molièrea, u režiji Dore Ruždjak Podolski i adaptaciji Tomislava Zajeca, nasmijao je do suza učenike 1.c, 2.d, 2.b. i 4.d razreda.

Očarani glumom izvrsnog ansambla (glume: Hrvoje Kečkeš, Josip Brakus, Mirela Videk Hranjec, Filip Detelić, Iskra Jirsak, Vedran Mlikota, Linda Begonja, Borko Perić, Luka Petrušić, Damir Poljičak i Karlo Mlinar) gledali smo savršeno domišljatu farsu i društvenu komediju s elementima apsurda koja je bila začinjena hitovima hrvatskih estradnjaka.

Niti nakon  dva i pol sata s pauzom nismo imali osjećaj da je dosta, željeli smo još, a to su osjetili i glumci. U neformalnom razgovoru s glumcem Damirom Poljičkom saznali smo da su prepoznali zainteresiranost i oduševljenje naših učenika iz prvih redova te im je to pružilo dodatnu motivaciju za izvođenje.

Nakon predstave imali smo čast upoznati i redateljicu Doru Ruždjak Podolski koja je i sama priznala da su uživali u postavljanju ovog komada te da su si dali oduška u zadnjem činu koji završava na sasvim neočekivani način. Na koncu je svatko dobio ponešto, a mi ćemo škrto čuvati lijepu uspomenu na naš odlazak u kazalište.

Mateja Vignjević,prof.