Ideja naših učenika/maturanata Marka Perkovića i Janka Sile osvojila visoko 4. mjesto u Državi

Učenici naše Škole 4. c razreda Marko Perković i Janko Sila, zahvaljujući i vašim lajkovima plasirali su se u finale 2. DIGITALNOG UČENIČKOG INKUBATORA s istraživačkim projektom pod nazivom

I Matematika može biti zabavna.

Nakon evaluacije projekata naši učenici osvojili su visoko 8. mjesto. BRAVO DEČKI!!!

No, tu nije bio kraj.

U dogovoru s partnerima organizatori su otvorili još jedno dodatno mjesto u finalu za koje su se borili timovi od 6. do 10. mjesta, a o kojem je odlučivala javnost.

Na Facebook i Instagram profilu Instituta za inovacije bila je kreirana objava gdje je svaki tim imao svoju sliku/vizual. Lajk na sliku tretirao se kao glas jedne osobe. Tim čija je slika imala najviše lajkova (glasova) zbrojno na obje društvene mreže do nedjelje 19.06. u 12:00, išao je u finale.

Nadmetanje je bilo žestoko. Angažirali smo rođake i prijatelje, učenike i djelatnike Škole kao i bivše učenike te smo svi zajedno skupili najviše lajkova i time naše vrijedne učenike poslali u finale.

Ulaskom u finale šest najboljih timova slijedila je izrada prezentacije i prezentiranje projekta pred četveročlanim stručnim žirijem u čijem su sastavu bili dekan i prodekan EFZG-a dr.sc. Jurica Pavičić i dr.sc. Zoran Vittine, viceguverner HNB-a dr.sc. Roman Šubić i ravnatelj i suvlasnik privatne poliklinike Ognjen Bagatin te petominutno odgovaranje na postavljena pitanja i konačno, proglašenje pobjednika.

Naši vrijedni učenici su isti dan uspješno položili i ispit Državne mature iz matematike. I opet, BRAVO DEČKI!!!

Reakcije nakon finala:

Na kraju i od mene još jedanput VELIKO HVALA i VELIKO BRAVO našim finalistima!!!

Draga Dolenec-Gashi, profesorica matematike i fizike