Terenska nastava učenika drugih razreda u Crikvenici

Učenici 2.A, 2.B, 2.C i 2.D razreda u pratnji svojih razrednika profesora povijesti i vjeronauka Damira Jurinčića, profesorica geografije Vlatke Herceg, matematike Marte Perak i matematike i fizike Drage Dolenec-Gashi sudjelovali su u jednodnevnoj terenskoj nastavi u Crikvenici.

Učenici su se putem družili te slušali zanimljivosti o Gorskom kotaru, povijesti turizma u Crikvenici i dobili smjernice za izvršenje projektnih zadataka.

Trebali su pogledati izložbu o hrvatskom slikaru i minijaturistu Juliju Kloviću, razvoju turizma u Crikvenici te pomoću Google karte pronaći zadana mjesta u gradu, služeći se koracima izmjeriti njihovu udaljenost, kod svakog objekta se fotografirati te po povratku kući dobivene podatke koristiti za računanje kutova i površina kosokutnih trokuta. Drugi zadatak koji su trebali napraviti bio je fiksirati nepomičan objekt na otoku Krku te procjenom kuta pod kojim je vidljiv iz dviju točaka na kopnu izračunati približnu udaljenost. Dobivene podatke trebalo je usporediti s udaljenošću koja se može očitati pomoću Google karte.

Plakate i prezentacije svojih radova učenici će završiti do kraja nastavne godine.

Po završetku zadataka učenici su koristili blagodati našeg prekrasnog Jadranskog mora družeći se na obali te uživajući u ugodnoj morskoj vodi.

Draga Dolenec-Gashi, profesorica matematike i fizike