SUDOKO 2021.

Ove školske godine po prvi puta Hrvatska Mensa, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, organizirala je Natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka za učenike osnovnih i srednjih škola.

Školsko natjecanje  održalo se 25. listopada 2021. godine, s početkom u 12. 00 sati.

U natjecanju je sudjelovalo samo 16 naših učenika budući su neki od prijavljenih bili u samoizolaciji i zbog toga nisu mogli pristupiti natjecanju. Dvije učenice naše škole Adriana Ćirić (2.A) i Lola Karađija (2.C) plasirale su se na Regionalno natjecanje koje se trebalo održati 13. studenog 2021. godine u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Osijeku, s početkom u 11.00 sati ali se zbog pandemije održalo u školama.

Unatoč složenosti zadataka i vremenskom ograničenju naše natjecateljice su postigle jako dobre rezultate:

Lola Karađija, 33. mjesto s osvojenih 252 boda           

Adriana Ćirić, 95. mjesto s osvojenih 178 bodova

u konkurenciji s ukupno 180 natjecatelja sudionika Regionalnog natjecanja.

Bravo Lola i Adriana!!!

Nažalost, naše učenice nisu se plasirale na Državno natjecanje iako su po broju bodova bile ispred pojedinih učenika iz drugih škola koji su se plasirali jer po propozicijama natjecanja dvije učenice nisu mogle formirati ekipu od 4 člana.

Nadamo se da ćemo iduće školske godine imati više uspješnih sudionika u školskom natjecanju te da ćemo nakon regionalnog moći formirati ekipu.

Državno natjecanje održalo se 4. prosinca 2021. godine, s početkom u 9.00 sati u Hotelu Olympia u Vodicama. Više o natjecanju u rješavanju SUDOKO ZADATAKA nalazi se na poveznici: https://www.azoo.hr/izvannastavne-aktivnosti-arhiva/natjecanje-ucenika-osnovnih-i-srednjih-skola-u-rjesavanju-sudoku-zadataka/

Mentorice Lole Karađije – Marta Perak, prof. matematike i Adriane Ćirić – Draga Dolenec-Gashi, profesorica matematike i fizike.

Draga Dolenec-Gashi, profesorica matematike i fizike