Natjecanje Dabar 2021.

Učenici naše Škole i ove školske godine sudjelovali su i postigli značajne rezultate u različitim natjecanjima za koja su ih motivirale profesorice matematike Marta Perak, Iva Krsnik Matić, te profesorice matematike i fizike Manda Crnković i Draga Dolenec-Gashi.

Uz profesorice matematike u motivaciji učenika i provedbi natjecanja Dabar sudjelovali su i profesorica informatike Snježana Kovač-Mikacinić te profesori informatike Igor Ipša, Tomislav Fištrek i Sven Lončar.

Natjecanje Dabar sastoji se od niza složenih zadataka čije rješavanje je vremenski ograničeno. Unatoč tome naše natjecateljice Lia  Hržić i Barbara Haraminčić postigle su jako dobre rezultate i plasirale se među 10% najboljih od 5108 natjecatelja.

Bravo Lia, bravo Barbara!!!

Dabar je osmišljen kako bi učenicima omogućio jednostavno sudjelovanje u online natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja uključujući i one iz Hrvatske. Naših 90 učenika natjecalo se u kategoriji GigaDabar za učenike svih razreda srednje škole.

Više o natjecanju u DABR može se pročitati se na poveznici:

https://ucitelji.hr/dabar/

Draga Dolenec-Gashi, profesorica matematike i fizike