Dozvola za nesavršenost

I ove godine nastavljamo vrijednu suradnju s Centrom za poremećaje hranjenja BEA. Tijekom školske godine 2021./2022. proveli smo preventivni projekt „Dozvola za nesavršenost“ u obliku jednokratnih radionica. U radionicama su sudjelovale učenice 2. razreda srednje Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, a radionice su održale studentice socijalne pedagogije s Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta- Andreja Bratić i Mia Eranović, dok je autorica samog projekta Sara Peranić.

Cilj je projekta izgradnja pozitivne slike o sebi, rad na sebi, jačanje samopouzdanja i emocionalnog zdravlja djevojaka.

„Dozvola za nesavršenost“ zapravo potiče učenice da si dopuste vlastitu definiciju lijepog te da ih ona podsjeća kako savršenstvo ne postoji. Savršenstvo koje se nerijetko propagira u medijima i na društvenim mrežama, a uvelike nepovoljno utječe na samopoštovanje mlade osobe. Projektom sudionice uče kako zavoljeti sebe sa svim svojim fizičkim karakteristikama nasuprot uzaludnim pokušajima dostizanja nametnutih ideala. Projekt potiče učenice na realnost, osnažuje ih za suočavanje sa svakodnevnim brigama, potiče ih na upijanje novih znanja i izazova, pobjeđivanje vlastitih strahova te usvajanje kulture nježnosti i brige o sebi.

Projekt je proveden u koordinaciji socijalnih pedagoginja i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture Ide Šakić i Mislava Papeca.