Matematički poligon

Matematički Poligon je YouTube kanal čiji je idejni začetnik profesorica matematike i fizike Draga Dolenec-Gashi zajedno s učenicima 4.D razreda strukovne kvalifikacije medijski tehničar i web dizajner.

Zamišljen je kao višegodišnji projekt koji je započet ove školske godine a rađen je s namjerom da se na njemu objavljuju video uradci snimljeni tijekom online nastave (prezentacije učeničkih projekata u online okruženju) kao i video uradci čiji su autori učenici naše škole koji su se snimali prilikom rješavanja unaprijed zadanih zadataka pritom objašnjavajući postupak rješavanja.

Video uradci mogu biti od koristi učenicima koji iz opravdanih razloga nisu mogli prisustvovati nastavi, učenicima koji imaju potrebu za većim brojem ponavljanja određenih matematičkih radnji kao i podsjetnik za ponavljanje prilikom pripreme za pisanu provjeru te ispit državne mature iz matematike.

Učenicima se ponekad dogodio propust ili pogreška u matematičkoj komunikaciji ili/i zapisu no postupak rješavanja zadataka je uglavnom točan.

Video uradcima se može pristupiti pomoću poveznice:

https://www.youtube.com/channel/UCAfmbIseTy4EpIt8o9xwvjQ

ili QR koda:  

Draga Dolenec-Gashi, profesorica matematike i fizike