Budi poduzetan/na! Iskoristi priliku

Početkom kolovoza 2021. godine u partnerstvu s Udruženjem „Djeca prva“ započeli smo s provedbom projekta „Iskoristi priliku“. Projekt je financiran od strane Grada Zagreba – Gradskog ureda za sport i mlade.

Projekt „Iskoristi priliku“ usmjeren je na edukaciju mladih o poduzetništvu kroz unaprjeđenje znanja i vještina o samozapošljavanju i poduzetništvu te unaprjeđenje socijalnih i emocionalnih vještina učenika i učenica Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju.

Učenice i učenici su kroz sudjelovanje u četiri radionice imali mogućnost osnažiti svoje socijalne i emocionalne vještine te vještine potrebne za uspjeh na tržištu rada, odnosno zapošljavanje i samozapošljavanje.

Nakon sudjelovanja u radionici, učenice i učenici su uz praktična znanja usvojena tijekom nastave i prakse te dobivene informacije s radionica, uz pomoć profesora, osmislili i izradili promotivno-informativni materijal. Radi se o blokićima koji sadrže korisne smjernice i ilustracije sa svrhom promicanja i osnaživanja zapošljavanja mladih, odnosno poduzetništva.

Učenici su kroz konkretan posao, točnije dizajniranje i izradu tiskanih materijala imali priliku razviti svoje vještine poduzetništva i kompetencije potrebne za tržište rada.

Ova objava izrađena je uz financijsku potporu Grada Zagreba. Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti Udruženja „Djeca prva“ i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

Koordinatorica Nives Butorajac i Tihana Mikičić, socijalne pedagoginje