Dani kruha 2021./22.

Unatoč pandemijskoj godini u skromnijem izdanju nastavili smo tradiciju obilježavanja Dani kruha kao znak zahvalnosti majci Zemlji i njezinim plodovima. Kroz cijeli tjedan tj. od 18. 10. 2021. pokušali smo uvesti veselje u školske razrede i osvijestiti učenike da shvate  koliko svi moramo biti sretni i zahvalni što smo živi i siti s obzirom na situaciju u svijetu, siromaštvo, bolesti i prirodne katastrofe s kojima se mnogi ljudi u svijetu svakodnevno susreću.

Cilj manifestacije bio je učenicima približiti blagovanje kruha i ostalih proizvoda od žitarica kao izraz životne i duhovne snage, upoznati učenike s kulturom ophođenja prema kruhu i plodovima Zemlje, zbrinjavanjem njegovih ostataka, ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede.

Donošenjem i pečenjem različitih vrsta pekarskih proizvoda i kolača, zajedničkog svečanog objedovanja oko stola, međusobnog darivanja, izradom plakata i prezentacija osvijestili smo da cijenimo svaki dan koji živimo u blagostanju i miru u odnosu na ostatak svijeta.

Voditeljice manifestacije: prof.Snježana Kovač Mikacinić, prof.Tajana Šimag