Učenici 3.C i 3.D razreda završili Veliki AI School Challenge

Pod zajedničkim nazivom Elements of AI obuhvaćen je niz besplatnih online tečajeva Reaktora i Sveučilišta u Helsinkiju, kojima se želi potaknuti što više ljudi da nauče što je umjetna inteligencija, što se sve s pomoću nje može (i što se ne može) te kako da počnu izrađivati metode umjetne inteligencije.

Cilj edukacija je demistificirati umjetnu inteligenciju

Cilj AI School Challenge natjecanja je motivirati učenike na upisivanje tečaja Elements of AI kako bi bili u korak s tehnologijom koja mijenja svijet i koja je prisutna u brojnim proizvodima i uslugama s kojima se svakodnevno susrećemo. Konačni cilj je educirati 1% stanovništva o osnovama umjetne inteligencije. Online tečaj Elements of AI su tijekom 2019. godine razvili Sveučilište u Helsinkiju i tehnološka kompanija Reaktor, dok je nositelj projekta u Hrvatskoj Udruga CroAI. Projekt je podržao sveučilišni partner u Hrvatskoj – Sveučilište u Zagrebu, kao i Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Republike Finske, dok se preko 70 kompanija uključilo u AI Challenge i motiviralo svoje zaposlenike na upisivanje tečaja.

Učenici 3.C i 3.D razreda – smjer Web dizajner, sudjelovali su u natjecanju na predmetu Napredno programiranje za web. Na kraju edukacija dobili su certifikat o uspješno završenoj edukaciji.