Naša škola se ove godine po četvrti put natjecala na Statističkom natjecanju.

Naša škola se ove godine po četvrti put s nekoliko ekipa natjecala na Statističkom natjecanju. Nacionalna faza natjecanja odvijala se u dva kruga:

Prvi krug natjecanja

1. ispit − ispit iz općeg znanja

2. ispit − ispit iz korištenja izvora službenih statističkih podataka

3. ispit − ispit iz razumijevanja statističkog teksta

Drugi krug natjecanja

analiza podataka iz jednog istraživanja

Ekipa LER (Leon Kunštek, Ema Pantar, Reina Brabenec) koja se natjecala u kategoriji A uspješno se plasirala u drugi krug natjecanja s još 54 ekipe diljem Hrvatske.

U drugom krugu natjecanja rad učenika odabran je među 11 najboljih i samim time ušao u kategoriju radova za glasovanje javnosti za izbor najbolje prezentacije od 15. ožujka 2021. do 19. ožujka 2021.

Podržimo i mi našu ekipu LER i dokažimo im, što je i statistički provjereno, da je život ipak fer.

Poveznica https://natjecanje.dzs.hr/ , Glasuj!!!   LER

Statistička natjecanje se odvija u organizaciji Eurostata i brojnih europskih nacionalnih statističkih ureda sa svrhom promicanja statističke pismenosti među srednjoškolcima.

Želja im je potaknuti znatiželju i interes srednjoškolaca te njihovih nastavnika za statistiku. Statistička natjecanje pokazat će koliko su srednjoškolci upoznati sa statističkim pojmovima i izračunima, koliko je statistika zastupljena u srednjim školama, kolike su mogućnosti stvarne primjene stečenoga statističkog znanja, ali i koliko se srednjoškolci snalaze pri pretraživanju raspoloživih statističkih podataka te koliko ih stvarno razumiju.

Na Statističkom natjecanju mogu sudjelovati svi učenici koji pohađaju bilo koju redovitu srednju školu u Republici Hrvatskoj. Sudjelovanje na natjecanju je besplatno, a ekipe prijavljuju mentori – nastavnici prema navedenim kategorijama:

Kategorija A: 3. i 4. razred srednje škole

Kategorija B: 1. i 2. razred srednje škole

Učenici mogu sudjelovati u ekipama od jednoga do tri učenika, ali moraju biti iz iste kategorije. Svaka ekipa mora imati nastavnika − mentora koji će osim prijave na natjecanje biti zadužen i za praćenje rada svoje ekipe te za pružanje potrebne pomoći u izvršavanju zadataka. Broj sudionika odnosno ekipa iz iste srednje škole nije ograničen, kao ni broj ekipa koje prati isti mentor, dok učenici mogu sudjelovati samo u jednoj ekipi.

Mentor Draga Dolenec Gashi, profesorica matematike i fizike