Nagradni natječaj „Škola bez ovisnosti – grad bez ovisnosti“

Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, uz podršku Gradskog ureda za zdravstvo, i ove školske godine2020./2021. organizirala je Nagradni natječaj „Škola bez ovisnosti – grad bez ovisnosti“.

Nagradni natječaj već ima dugu tradiciju među osnovnoškolcima i srednjoškolcima grada Zagreba. Ove godine je promijenjeno prepoznatljivo ime natječaja „Škola bez droge – grad bez droge“ u „Škola bez ovisnosti-grad bez ovisnosti“ jer su svjesni da ovisnička ponašanja mladih uključuju različite vrste ovisnosti, a ne samo ovisnosti o drogama. Kao i svih prethodnih godina, tako su i ove željeli potaknuti što veći broj mladih na sudjelovanje u istom.

Natječaj se provodio tijekom studenog i prosinca, tj. tijekom Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti (od 15.11. do 15.12.). U njemu su mogli sudjelovati svi učenici sedmih i osmih razreda osnovne škole i svi učenici srednjih škola. Natječaj obuhvaća dvije kategorije:

1. Najbolji slogan

2. Najbolji plakat

Natjecanje za izradu najboljeg slogana namijenjeno je pojedincima, a natjecanje u izradi najboljeg plakata namijenjeno je razrednim odijeljenima. 

Nastavljamo s dobrim rezultatima, prošle školske godine naš 3. b uz vodstvo profesorice Ksenije Palamete Radković osvojio je treće mjesto.

Na kraju Mjeseca borbe protiv ovisnosti i nakon sedmodnevnog glasovanja za najbolje slogane i najbolje plakate, dobili su konačne rezultate Nagradnog natječaja „Škola bez ovisnosti – grad bez ovisnosti“.

U KATEGORIJI NAJBOLJI PLAKATI – SREDNJE ŠKOLE NAGRAĐENI SU:

  1. MJESTO: plakat pod brojem 18 – 815 odgovora i prosjek od 4.05 – Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju – 1. C, mentorica Renata Šepić
  2. MJESTO:  plakat pod brojem 12 – 699 odgovora i prosjek od 4.02 – Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju – 4. B, mentorica Ksenija Palameta Radković
  3. MJESTO: Plakat pod brojem 10 – 626 odgovora i prosjek od 3.81 – 4. AK Trgovačka

Čestitamo našim vrijednim učenicima!

Čestitamo našim dragim kolegicama Renati Šepić i Kseniji Palameti Radković na osvojenom prvom i drugom mjestu na natječaju „Škola bez ovisnosti – grad bez ovisnosti“ 2020.  Zahvaljujemo i čestitamo Ines Mrkoci na sudjelovanju i promoviranju škole.

Pripremile za web Bojana Pralica i Nives Butorajac