Sveti Nikola putuje iz Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju „50 cent“, #MladiZnajuOdrživo

Volontersko-humanitarna akcija nastala je u sklopu projekta Održivi razvoj društva kreće od mladih! koji se provodi u partnerstvu s udrugom „Odraz“, „LifePotential“ i 1. ekonomskom školom u Zagrebu.

  1. „50 CENT“ – akcija kojom je započela reciklažna era u školskoj godini 2019./2020. u našoj školi. Cijelu smo godinu skupljali plastične boce te smo tijekom ove izazovne školske godine skupili boce u vrijednosti 910 kuna.
  2. Idejni su začetnici naši učenici 3. b razreda, grafički urednici-dizajneri s razrednikom Bernardom Brčićem.
  3. Poklone su pakirali učenici 1. d razreda.
  4. Kupili smo prigodne poklone, slatkiše i poslali našeg vjeroučitelja Damira Jurinčića u pratnji svetog Nikole (Ivana Smiljanića) koji su novac i poklone uručili djeci iz doma za nezbrinutu djecu Kući svetog Josipa u Hrvatskom Leskovcu.
  5. U organizaciji zoom sastanka pomogla je profesorica Luca Mandić.  Iz škole smo se Zoom aplikacijom priključili u trenutku kada je djeci došao sveti Nikola. Plan je bio da  naš poznati pjevač Dino Jelusić pozdravi djecu, razveseli ih i otpjeva im nešto prigodno. Djeca su bila toliko uzbuđena što je Dino Jelusić na njihovu ekranu, a Sveti Nikola uživo, da smo čuli samo veliko, radosno, uzbuđeno vrištanje.

Pripremile za web Bojana Pralica i Nives Butorajac.