Projekt #NEnasilju!

Održana predavanja u sklopu projekta „NEnasilju!

Ženska soba – Centar za seksualna prava je započela s provedbom projekta #NEnasilju. Projekt se provodi u partnerstvu s Osnovnom školom Vrbani, Zagreb i Školom za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, Zagreb, a provedbu projekta financijski podržava Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Opći cilj projekta jest suzbijanje elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima s naglaskom na elektroničko seksualno nasilje.

U okviru provedbe projekta, dana 22. i 23. listopada, voditeljica edukacijskih i prevencijskih programa Ženske sobe, Kristina Mihaljević, mag.paed.soc. održala je online predavanja na temu “Elektroničko i elektroničko seksualno nasilje” za 19 učenika/ca dva treća razreda Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju.

Učenici/e koji su sudjelovali na predavanju osmisit će i kreirati video uradak na temu elektroničkog nasilja koji će biti distribuiran školama s područja Grada Zagreba, a moći će ga koristiti i sve druge zainteresirane osobe u radu na ovoj problematici.

U okviru provedbe projekta bit će održana predavanja za roditelje učenika/ca partnerskih škola, kao i za profesore/ice i stručne suradnike/ce.

Predavanja su održana na hibridan način u suradnji s profesoricom Anom Jović.

Predavanje za roditelje Osnovne škole Vrbani i Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Zagreb

U organizaciji Ženske sobe te Osnovne škole Vrbani i Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju iz Zagreba, održano je predavanje za roditelje ovih dviju škola u četvrtak, 18. veljače 2021. godine. Predavanje je održano online putem pomoću ZOOM komunikacijske platforme.

Predavanje je održala voditeljica programa za mlade u Ženskoj sobi, sociologinja Josipa Tukara Komljenović na temu „Elektroničko i elektroničko seksualno nasilje nad djecom i mladima“. Nakon održanog predavanje je uslijedila polusatna diskusija o potrebi češćeg održavanja istih i sličnih preventivnih predavanja ne samo za roditelje, nego i za djecu.

Predavanje je održano u okviru projekta #NEnasilju kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Školom za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Zagreb i Osnovnom školom Vrbani, Zagreb. Projekt je financijski podržan od Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Nives Butorajac, koordinatorica projektnih aktivnosti u školi

#NEnasilju!