Panel rasprava – Održivi i osobni razvoj u srednjoškolskoj nastavi

Panel rasprava se organizira u sklopu aktivnosti projekta “Održivi razvoj društva kreće od mladih” koji je financiran iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, a provode ga Life Potential, ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, Prva ekonomska škola Zagreb i Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Zagreb.

Udruge ODRAZ i Life Potential pozivaju nastavnike srednjih škola, predstavnike organizacija civilnog društva te širu javnost na panel-raspravu o provedbi međupredmetne teme održivog i osobnog razvoja u srednjim školama.

Hibridno događanje održat će se u četvrtak 8. listopada 2020. od 13 do 16 sati u prostoru TV studija Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju te putem platforme ZOOM. Rok za prijavu: 7. listopada 2020.

Razgovarat ćemo o:

  • provedbi kurikuluma međupredmetnih tema održivog i osobnog razvoja u partnerskim školama
  • održivom i osobnom razvoju u srednjim školama iz perspektive nacionalnih strategija i planova s fokusom na to što nas očekuje u budućnosti
  • doprinosu partnerstava OCD-a i srednjih škola u području obrazovanja za održivi i osobni razvoj.

Tijekom panel-rasprave osvrnut ćemo se na to koliko su učenici i nastavnici te kreatori politika u području obrazovanja upoznati s pitanjima klimatskih promjena i njihovim posljedicama.

Razgovarat ćemo o važnosti obrazovanja i angažmana u području održivog razvoja, spomenuti primjere dobre prakse provedbe edukacije iz održivog i osobnog razvoja u srednjim školama te koji su planovi Ministarstva znanosti i obrazovanja u tom području.

Rasprava će se uživo održati u TV studiju Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju (Getaldićeva 2, Zagreb) te će biti ograničen za sudjelovanje najviše 15 sudionika, uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera.

Događanju će se moći pristupiti i putem platforme ZOOM, a moći će se pratiti i na društvenim mrežama partnera pute Facebook livea. Dan prije svim prijavljenim će biti poslana poveznica za pristup ZOOM-u.

Školu za grafiku, dizajn i medijsku produkciju će predstavljati profesorica Ksenija Palameta Radković.

Detaljan program rada pogledajte na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/3j8Vmx3

PRIJAVA
Molimo vas da svoje sudjelovanje (uživo ili online) prijavite putem sljedeće poveznice: https://bit.ly/3jan3Fz

Nives Butorajac, koordinatorica aktivnosti u Školi za grafiku, dizajn i medijsku produkciju.