Učenička zadruga “Slog”

Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju ima sve predispozicije za razvoj učeničkog poduzetništa i kreativnosti jer školuje učenike za različita zanimanja s kreativnim zadacima i realizacijom istih kroz praktičnu nastavu, ima sposobne mentore kao i izvrsne uvjete za proizvodnju široke palete uporabnih proizvoda. Zato smo početkom školske godine 2018./2019. osnovali učeničku zadrugu SLOG (naziv koji se prisjeća zlatne ere grafičke industrije i slovoslagarstva kao osnove širenja pismenosti dok simbolički predstavlja snagu zajedništva svih usmjerenja i novih zanimanja koje naša škola objedinjuje).

Rad zadruge se za sad primarno bavi izradomi materijala za darovnii i školski/uredski pribor: blokovi za crtanje, bilježnice, mape, stolni i zidni kalendari, papiri za umatanje, poklon- kutije i darovne kartice, motivacijski plakati, bookmarkeri, bedževi i sl.

Zadruga teži osnaživanju zajedništva, usmjerenog rada i osjećaja svrhovitosti, potiče radnu etiku, odgovornost, jača vještine i snalaženje učenika na umanjenom i kontroliranom modelu tržišta rada.

Počeli smo s 4 sekcije gdje se PRIMJENJENA GRAFIKA  bavi oblikovanjem, POGON PROIZVODNJE tiskom i doradom, PODUZETNIŠTVO osnaživanjem produktivnosti i upoznavanjem osnova tržišno usmjerenog rada, a MANUFAKTURA objedinjuje hobije i umjeća za opuštanje, uživanje u druženju i proizvodnju unikatnih predmeta poput modnog nakita ili prigodnih blagdanskih dekoracija.

Tekst pripremila Ksenija Palameta Radković, profesorica likovne umjetnosti i stručnih predmeta.

XVII. smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba

Učenička zadruga SLOG sudjelovala je na XVII. smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba koja se održala 7. lipnja 2019. na prekrasnom Zrinjevcu.

Grafički urednici dizajneri (čitaj kreativci) oblikovali su kalendar na temu Botanički vrt, bedževe s istim motivima te prikladne blokiće. Pogledajte galeriju.

Festival zadružnih proizvoda

1. srpnja obilježava se Međunarodni dan zadruga, kada se u cijelom svijetu organiziraju razne manifestacije, a u Hrvatskoj manifestacija Festival zadružnih proizvoda u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Naravno i naša Učenička zadruga Slog rado se odazvala pozivu te smo 1. srpnja 2019. godine zauzeli smo ni manje ni više, dva štanda na Cvjetnom trgu.