Učenici naše škole na stručnoj praksi u Irskoj

Nova znanja i vještine za bolji grafički i web dizajn – Erasmus+

22.veljače  – 09.ožujka 2019.

Konzorcij škola — Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju u  Zagrebu, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka i Prirodoslovna škola Zadar s partnerom Martello Training, proveo je šesnaest dana na stručnoj praksi u Irskoj.

Dolaskom u Irsku, 22. veljače, učenici su se smjestili u irsku obitelj te su postali njezini ravnopravni članovi. Ukupno je bilo dvadeset i pet učenika drugoga i trećega razreda, smjera Grafički urednik dizajner i Web-dizajner i četiri profesora u pratnji. Iz naše su škole u ovom projektu sudjelovali sljedeći učenici: Tea Pokas, Petra Belobrk, Karlo Mađarić, Matej Huzanić, Ana Drobec, Lana Rajnović, Lucija Šimić, Lea Malezija, Erik Edelinski i dvojica profesora— Bernardo Brčić i Mario Sever.

Cilj je projekta bio steći nova znanja i vještine koje će učenici kasnije primjenjivati u nastavku školovanja i prenositi drugim učenicima. Učenici su dobili osam dana za dogovor, idejno rješenje, razradu i prezentaciju rješenja klijentu. Svakoga su dana radili od 10 do 16 sati, a vikendi su bili predviđeni za odmor i razgledavanje Dublina te posjet prirodnom fenomenu Cliffs of Mohher.

Učenici 3. razreda, smjera Web-dizajner, redizajnirali su i kreirali nove web-stranice, dok su učenici 2. razreda, smjera Grafički urednik-dizajner, oblikovali promotivne materijale. Tijekom obavljanja poslova/prakse, učenici su bili podijeljeni u timove po dvoje. Učenici su samostalno obavljali projekte bez pomoći nastavnika, a ako je trebalo pomoći, tu je bio stručni suradnik. Naši su se učenici u pisanoj i usmenoj komunikaciji služili engleskim jezikom.

Posljednji su tjedan učenici dovršili projekte, razdužili opremu i dobili potvrdnu informaciju od klijenata, ali i od stručnog suradnika koji ih je ocijenio. Klijenti su bili zadovoljni poslom koji su obavili učenici.

Dana 09. ožujka uslijedio je povratak u Hrvatsku i povratak svakodnevnim školskim zadatcima.

Pogledajte kako nam je bilo u galeriji: