Promocija pobjedničkih radova po(e)zitive 2018.

Skupna izložba radova učenika Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju i promocija pobjedničkih radova Po(e)zitive 2018.

U petak, 8. lipnja, s početkom u 18 i 30 otvorena je prva skupna izložba radova učenika naše škole koju su otvorili ravnateljica Centra za kulturu Peščenica Anja Planinčić i ravnatelj Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Dubravko Deželić. Izložba je presjek radova svih usmjerenja, nastalih tijekom posljednjih nekoliko godina, a koji najbolje predstavljaju što sve naši polaznici rade, uče i kako promišljaju. Na izložbi su predstavljeni plakati, omoti glazbenih izdanja, oprema knjiga, dizajn vizualnog identiteta, brojni grafički proizvodi i promotivna sredstva, ambalaža, tiskanice, animirani i videoklipovi, školski list i zbornik poezije – sve osmišljeno, oblikovano i proizvedeno tijekom obrazovnog procesa uz vodstvo brojnih mentora.

Nakon otvorenja  izložbe uslijedilo je otvorenje promocije pobjedničkih radova Po(e)zitive Bowievom Space Oddity u izvedbi Iliana Gogića i Marije Mihaljević. Tema ovogodišnjeg natječaja bio je naslov Donadinijevog programskog teksta – Vaskesenje duša, a djelić istoimenog teksta pročitao nam je Mihael Kuzmičić. Učenike svih srednjih škola u Republici Hrvatskoj  pozvali smo da u svojim radovima napuste „estetike, ukuse i obzire“ i u novoj umjetnosti razotkriju sebe kako bi se došlo u „carstvo duše“.

Autori nagrađenih pjesama pročitali su nam svoje radove, a cijeli je program, koji su vodile naše Nella Božić i Paula Vitez, završen gledanjem videouratka učenice Darije Mlinarić, smjer medijski tehničar, koja je svoj rad posvetila Besmrtnoj pjesmi Miroslava Antića i izvedbom na gitari učenice 3. razreda Srednje glazbene škole Pavla Markovca Anđele Jelavić.