Posjet učenika kući sv. Josipa za nezbrinutu djecu

I ove godine organizirali smo posjet Kući svetog Josipa.Taj sad već tradicionalni po Uskrsni susret štićenika doma s našim učenicima dogodio se 4. svibnja.

Kuću svetog Josipa vode i o štićenicima brinu časne sestre Karmelićanke. U Kući ima oko tridesetak djece, od prvog razreda osnovne škole do maturanata. Naši učenici, njih 25, po dolasku u Kuću, bili su upoznati sa životom i radom štićenika. Dobrodošlicu i kratko izlaganje izrekla je sestra Alojzija. Učenici su imali puno pitanja i iskazali su interes za volontiranjem. Nakon toga bilo je  druženje s djecom iz Kuće i tradicionalno igranje nogometa i odbojke. Ovaj puta graničar je,nažalost, izostao ( zlobnici govore zato jer je vjeroučitelj prošle godine dobio loptom u nos J )

Novčana sredstva koja su prikupljali učenici cijele naše škole, predana su štićenicima, a gospodin ravnatelj je svojim automobilom dovezao i odjeću, isto tako prikupljenu u akciji. Posjetu su se pridružili i gospođa profesorica tjelesne i zdravstvene kulture i gospođica socijalna pedagoginja.

Vjeroučitelj: Damir Jurinčić