ŠKOLA NA NACIONALNOM DANU TRANSPLANTACIJE

Predstavnici naše škole – učenici: Dora Parađiković, Marta Vukošić, Fran Horvat, Dario Zagorac, Ivor Dvorščak i prof. Bruno Kokot, sudjelovali su i medijski popratili obilježavanje Nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa i tkiva, koje se održalo u petak 26. svibnja 2017. Pogledajte fotografije koje smo snimili na ovom lijepom događanju ?

Središnje događanje za javnost „Umijeće darivanja“ s ciljem senzibiliziranja javnosti te razvijanja kulture darivanja, odvijalo se na Trgu bana Josipa Jelačića od 13:30 do 17 sati.

Promotivne aktivnosti usmjerene na podizanje svijesti javnosti o važnosti osobne odluke o darivanju organa uključivale su izložbu crteža učenika Osnovne škole Miroslava Krleže i skulptura i fotografija učenika srednjih umjetničkih škola (Škola primijenjene umjetnosti i dizajna i Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju) na temu darivanja. „Umijeću darivanja“ pridružili su se i učitelji iz navedenih škola te učitelji OŠ Miroslava Krleže iz Zagreba i OŠ Miroslava Krleže iz Pečuha (predstavnici hrvatske manjine iz Mađarske).

Studenti Medicinskog fakulteta svojim su tijelima oblikovali Kucajuće srce kojem su se pridružile i učenice Škole za medicinske sestre „Vinogradska“ te na taj način poslali svoju poruku o važnosti darivanja organa. Učenicima, studentima i svim okupljenim građanima pridružili su se i ministar zdravstva Milan Kujundžić te ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić.

 

(Ovaj tekst preuzet je s web stranica:
MINISTARSTVO ZDRAVSTVA RH i HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA)