Foto Radionica Brijuni 2017

U terminu od petka 28. travnja do ponedjeljka 01. svibnja 2017.  učenici naše škole: Fran Horvat 3.D, Lucija Crljen 2.D, Maja Krsnik 1.A i prof. Bruno Kokot sudjelovali su na Foto Radionici Marka Vrdoljaka koja se, već tradicionalno, dva puta godišnje, održava u Nacionalnom parku Brijuni.

Plod je to permanentne suradnje naše škole s uspješnim vanjskim suradnicima, poduzećima, privatnim poduzetnicima i udrugama, kako bi se redovna nastava obogatila i unaprijedila stvarnim iskustvima iz realnog sektora, te kako bi se aktivniji i darovitiji učenici potakli i nagradili za svoj dodatni izvannastavni trud, vizije i zalaganje oko nečeg plemenitog i vrijednog – direktno, ili indirektno povezanog sa strukom, učenjem i kreativnošću.

Tako je na inicijativu i odlukom našeg ravnatelja Dubravka Deželića i ove godine putem oglasne knjige upućen poziv svim zainteresiranima za naprednije izražavanje kroz medij fotografije i proveden školski natječaj svih prijavljenih učenika (koji su na tri zadane teme priložili svoje radove) i na kojem je od strane voditelja radionice, profesora struke i ravnatelja, na temelju prikazane kvalitete, ali i procijenje potencijala i motivacije, odabrano spomenutih troje učenika, koji su nagrađeni, od strane škole  organiziranim i plaćenim, ovim ekskulzivnim iskustvom i usavršavanjem, na neopisivo lijepim lokacijama

Pogledajte neke od naših fotografija koje smo snimili na Brijunima, a ako volite fotografiju kao medij svog izražavanja, prirodu i ugodno kreativno druženje, sudjelujte u slijedećem natječaju, pa možda baš vi budete odabrani sudionici neke buduće foto radionice ….

“Ova fotografska radionica bila je jako lijepo iskustvo. Brijuni su stvarno predivno mjesto ispunjeno raznim zanimljivostima. Zahvalan sam školi i Marku Vrdoljaku za ovako snažnu motivaciju.”

Fran Horvat – 3.D

“Ovih  nekoliko dana na Brijunima je bilo nevjerojatno iskustvo i prije svega velika nagrada i poticaj. Vidjela sam puno mjesta i stvari za koje se rijetko dobije prilika i zato se osjećam počašćeno što sam baš ja prisutstvovala foto radionici.​​​”

Maja Krsnik – 1.A

“Foto radionica Brijuni je nezaboravna! Mnogo sam naučila ne samo od Marka Vrdoljaka , nego i od osoba koji su sudjelovali u radionici. Zahvaljujem se školi na ovakvoj prilici i nadam se da ću ponovno moći uživati u ljepotama Brijuna.”

Lucija Crljen 2.d

U društvu galebova, živopisnih i plahih guštera, jelena, srna, paunova, zečeva, mufolona, zebri i drugih životinja, koje se slobodno kreću i pasu ovim – možda i najljepšim, hrvatskim nacionalnim parkom, uz arheološke ostatke iz davnih vremena i jedinstvenoj kombinaciji autoktone i egzotične – pažljivo implementirane, planski i znanstveno na najvišoj razini održavane prirodne vegetacije, te druge entuzijaste – grupu ljudi različitih dobi i zanimanja, koji sami financiraju ovu radionicu i iz strasti prema fotografiji i ljepoti prirode, predstavnici naše škole doživjeli su još jedno predivno i poučno izvannastavno iskustvo.

Na kraju se želimo pohvaliti, kako su neke od naših fotografija, koje su načinjene na ovoj radionici i svaki dan na druge teme i zadatke bile na večernjim prezentacijama anonimno uspoređivane sa selektiranim i najkvalitetnijim fotografijama ostalih sudionika, od strane voditelja i većine polaznika radionice, analizom i nepristranim glasanjem – proglašene najboljima, na što možemo biti ponosni.

Svi koji su više zainteresirani o ovoj i slijedećim Foto radionicama fotografa Marka Vrdoljaka  mogu posjetiti LINK1 (njegov fb profil) i njegovu osobnu web stranicu LINK2

Bruno Kokot, prof.