Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost

Grafička škola u Zagrebu održala Otvoreni dan projekta ICT4SCF

U Grafičkoj školi u Zagrebu 17. rujna 2014. održan je Otvoreni dan projekta Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost (ICT4SCF) sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, ukupna vrijednost projekta 204.224,23 eura.

Cilj Otvorenog dana bio je prezentirati učenicima škole sve ostvarene rezultate projekta ICT4SCF, a u čijoj su realizaciji rezultata veliku i važnu ulogu imali učenici Grafičke škole u Zagrebu budući da su sa svojom profesoricom članicom radne skupine projekta Nikolinom Jurić izrađivali web stranicu koja je razvijena u projektu www.e-skola.com.hr, a i dizajnirali su priručnik za nastavnike informatike za izvannastavnu aktivnost od 5. do 6. razreda pod naslovom Od bita do robota. Učenici ove škole dizajnirali su letke o projektu koji su podijeljeni na Završnoj konferenciji projekta.

Na ovoj aktivnost sudjelovali su predstavnici svih projektnih partnera kako bi se učenicima što bolje predstavili sadržaji izvannastavne aktivnosti te ih zainteresirali za daljnje uključenje u projekte ovoga tipa.

Melita Schmitz, voditeljica projekta – OŠ E. Kumičića, Slatina