Lidrano 2024.

Tko je ridao na koridi, a tko je osuđenik na smrt? Kako izgleda žena zločinka iz viktorijanskog doba i kako se uloga žene mijenjala tijekom povijesti? Postoji li sreća i je li ju toliko važno pronaći te koliko je važna za naše mentalno zdravlje? Što se dogodi kada mali čovjek kaže NE velikoj povijesti? Kako se zlo rađa u uljuđenoj i tolerantnoj Europi, a kako se rodilo u mitu, previše smo pitanja pokrenuli svojim sudjelovanjem na ovogodišnjem Lidranu, na sveopće zadovoljstvo učenika i nastavnika.

Na općinskoj razini Lidrana sudjelovali su u kategoriji samostalnog dramskog izraza Matej Martić, 1.A (mentorica: Mateja Vignjević, prof.), Patrick Krešić, 2.E (mentorica: Bojana Pralica, prof.), Amina Gromila, 4.C (mentorica: Bojana Pralica, prof.), Ana Ugrina, 2.C ( mentorica: Bojana Pralica, prof.). Skupnim scenskim nastupom Kipa domovine predstavili su se učenici 2.C i 2.E razreda pod mentorstvom nastavnice Ivane Paljug – Ana Dasović, Tea Pisačić, Gabriel Pisačić,  Renato Horvat, Patrick Krešić, Kim Jesenković i Ana Ugrina, a Alexandar Relić iz 3.C natjecao se svojom filmskom kritikom u kategoriji novinarskih radova.

Za Županijsku smotru Lidrana predloženi su skupni scenski nastup, monolog Amine Gromile i novinarski rad Alexandra Relića. Na županijskoj su se razini također natjecale i radiodrama Pandorina kutija učenika Lole Karažije i Roberta Mikulana iz 4.C, nastala pod mentorstvom Svena Lončara, te radijska emisija Mrtvo slovo na papiru koju su napravili učenici Marko Bilić iz 4.C i Selena Petrinjac iz 3.B pod mentorstvom nastavnice Mateje Vignjević.

U kategoriji školskih listova natjecao se naš Gvak koji su predstavile urednica Ivona Štefica iz 4. A te njezina mentorica Ksenija Palameta Radković.

Za Državnu smotru Lidrana predloženi su radijska emisija Mrtvo slovo na papiru i Gvak te se, bez imalo skromnosti, veselimo pozivu na Državnu smotru Lidrano!

Čestitamo, lidranovci!