MIMO 2017.

I ove nedjelje 3. 12. 2017. medijci iz Škole za grafiku dizajn i medijsku produkciju bili su vrijedni, snimali i streamali su 3. koncert 5. MIMO sezone.

Učenici realizatori bili su : Tara Vagner kao redateljica, Juraj Breka i Karla Jelić kao mixeri video slike, na kameri 1 snimali su  Patrick Kozina i Franciska Fitoš, na kameri 2 snimali su Zoran Đukanović, te na kameri 3  Ivor Dvoršćak i Marko Cvitković. Fotografirali su Andre Roman Hergouth Vicencinović  te Fran Horvat, a sve  pod budnim okom Marijane Brdar, prof.

Čitava naša ekipa odlično je odradila posao, sad se već u Gorgoni osjećamo kao doma, dobili smo i pohvale realizatora s HTV-a.

Odlični bendovi ovog MIMA bili su bend “Jastuk” te bend “Mnogi Drugi“.

Jastuk je hrvatsko-francuski peteročlani bend čija je glazba spoj zapadnoeuropskih, balkanskih, afričkih i tko zna kojih još utjecaja. Jastuk počinje kao duo kada Rodolphe Sudon i Jelena Rajčević otkrivaju zajedničku ljubav prema stvaranju glazbe. U proljeće 2014. održali su prvi koncert s autorskim pjesmama. Krajem 2015. objavljuju EP “Vanzemaljci” na kojem gostuje nekoliko prijatelja glazbenika. Ubrzo nakon toga formiraju bend koji trenutno uz njih čine Franjo Stojaković na klarinetu, Damir Sviličić na basu i Kruno Kobeščak na udaraljkama. U srpnju 2017. su objavili prvu zajednički snimljenu pjesmu “Nema signala” kao najavu budućeg albuma.

Mnogi Drugi je bend iz Zagreba koji svira akustični alternativni rock. Počeci sastava korijenje vuku još iz prošlog stoljeća, kad su gitarist Ante Jelinčić i pjevač i tekstopisac Martin Mandir osnovali svoj prvi bend. Treća reinkarnacija benda u sadašnjem obliku Mnogih Drugih dogodila se 2013. godine i od tada raste, lupa i udara. Uz gitarista Martina Zlopašu i basista Filipa Kovačevića te tadašnjeg bubnjara Tončija, Mnogi Drugi su krenuli u akustične vode. Dolaskom prvo bubnjara Mirka Burazera, a zatim i trube Ivana Perkovića krajem 2014. godine, Mnogi Drugi rade zaokret i pomiču zadane okvire – uz bogate akustične gitare i izražajan bas vokal te uz dinamičnu ritam sekciju sjajno se uklopila „haustorovska“ truba. Brass se zaokružuje dolaskom Roka Vidakovića na trombonu.

Uvijek ozbiljni u svojoj neozbiljnosti, Mnogi Drugi su u nešto manje od dvije godine ušli u finale 9. Demofesta i HR Demo Kluba 2015., pobijedili u natječaju „Zasviraj sa Žujom“ i tako zasvirali na 10. INmusicu, Manu Chao ih je izabrao kao pobjednika natječaja „Sviraj s Manu Chao“ te su zasvirali kao njegova predgrupa na „Špancirfestu“ 2016. godine te održali preko 50 koncerata u Hrvatskoj i regiji.Mnogi Drugi objavljuju album „Prvi“ u rujnu 2017. godine pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records te mozgaju gdje i kako ubaciti banjo, glockenspiel i djembe u daljnje radove.

Marko Cvitković 4.D

Fotografije:  Fran Horvat

9. listopada 2017. četvrtaši, medijci iz Škole za grafiku , dizajn i medijsku produkciju uputili su se na prvi  koncert petog ciklusa projekta MIMO, održan u Muzeju suvremene umjetnosti.

Naš je zadatak bio osigurati  snimateljsku opremu, snimanje i  live video montažu za izravni video prijenos koncerata na internetskim stranicama MIMO projekta, koji se može pratiti na: http://www.mimo.com.hr/ ; https://www.facebook.com/MIMO.com.hr ; na portalu  HRT-a.  te na  Prvom programu Hrvatskog radija nedjeljom u 20:05.

Gostujući bendovi su bili MAYALES i TREES OF MAINE. Prvi izvođač bio je TREES OF MAINE sa svojim solo projektom koji se oslanja na britansku indie pop scenu osamdesetih i devedesetih u trajanju 45min. Nakon izvedbe prvog dijela koncerta glazbeni kritičari Aleksandar Dragaš i Bernard Cven komentirali  kako su nažalost bendovi poput TREES OF MAINA slabo prisutni na sceni iako su vrlo kvalitetni.

 

Nakon TREES OF MAINA došao je i drugi dio koncerta , Bend “MAYALES” s 2 vokala: Petar Beluhan i Ines Nožica te tri gitarista: Marko Levanić, Luka Geček, Vlado Mirčeta te klavijaturist Viktor Lipić i bubnjar Ivan Levačić.

 

Ugođaj je bio opušten i atmosfera je bila pozitivna. Izvedba “Mayalesa” trajala je 90min. Publika je davala podršku  te pozitivno reagirala na bendove. Nakon kvalitetne izvedbe bendova publika je imala mogućnost otići na afterparty  “Spank” s DJ.

 

Učenici realizatori :

Redateljice Marta Jandrečić i Tara Vagner

mixer video slike Juraj Breka i Karla Jelić

snimatelji  kamera 1Patrick Kozina i Franciska Fitoš,

snimatelji , kamera 2Zoran Đukanović i Tin Ivanović

snimatelji kamera 3Ivor Dvoršćaki Marko Cvitković,

fotografi Andre Roman Hergouth Vicencinović  i Fran Horvat

i naša mentorica Marijana Brdar, prof.

 

Realizacija posla bila je odlicna. Ugođaj na setu bio je napet ali to je očekivano zbog što boljeg performansa. Zadovoljni smo rezultatom.

 

POGLEDAJTE I CJELOVITI IZVJEŠTAJ NA:

? ? ? >>> Drugi koncert pete MIMO sezone <<< ? ? ?