MATURALAC 2017.

Maturalac 2.f, 3.a, 3.b , 3.d i 3.e razreda

Sedmodnevno putovanje 2.f, 3.a, 3.b , 3.d i 3.e razreda u pratnji njihovih razrednika i profesora  Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju započelo je polaskom u ranojutarnjim satima  26. 08. iz Zagreba prema Lloret de maru i završilo 01.09. večernjim letom iz Girone za  Zagreb.

Na maturalnom putovanju, učenici naše škole su imali prilike vidjeti razne znamenitosti kao što su Dalijev muzej u Figueresu, postmodernističku crkvu Sagradu Familiju u Barceloni, jedno od mnogih Gaudijevih remek djela arhitekture, glavno katalonsko svetište samostan Montserrat, Park Guell, vodeni park Marineland te gradove na Azurnoj obali Nice i Cannes ali i doživjeli španjolsku kulturu, običaje i način života.

Na većinu naših učenika Barcelona je ostavila lijep utisak, razgledali su rimske ruševine, kuću Batllo`, Gotičku četvrt, Montjuic, Slavoluk te upoznali se sa noćnim životom Lloretu u mnogobrojnim disko klubovima te naglasili da bi posjet Kataloniji bilo dobro ponoviti.

Maturalac 4.C – razrednica Draga Dolenec-Gashi, prof. savjetnica

Rim – Vatikan – Azurna obala – Lloret de mar

 

Maturalna ekskurzija učenika 4.c (šk. god. 2016. – 2017. 3.c) razreda, strukovne kvalifikacije web dizajner,  realizirana je prema programu turističke agencije Speranza. Učenici su u pratnji razrednice Drage Dolenec-Gashi, prof. matematike i fizike, te nekoliko učenika iz Srednje škole Gospić posjetili i 2 dana razgledali znamenitosti Rima i Vatikana, plovili brodom Mediteranom od Civitavecchie do Barcelone, 2 dana razgledali Barcelonu, tijekom povratka Avignon, Kan, Nicu, Monaco i Monte Karlo. Učenici su se okupali u Tirenskom i Sredozemnom moru, u bazenima hotela i na brodu. U večernjim i noćnim satima posjetili su poznata okupljališta mladih u gradovima u kojima su imali smještaj. Pred kraj putovanja zavirili su i u najstariju kockarnicu u Monte Karlu i tamo ostavili pokoji euro.

Puni dojmova i neprocjenjivih iskustava vratili su se doma. Razrednica je bila jako ponosna na svoje učenike koji su opravdali iskazano povjerenje.

Draga Dolenec-Gashi, prof. savjetnica